Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Почетният гражданин на Добрич Атанас Пеев е в кома, спешно се нуждае от кръв

Почетният гражданин на Добрич, краеведът и журналист Атанас Пеев има нужда от кръвопреливане. Той е с много тежка форма на Covid-19 и вече трета седмица е в кома в Отделението по реанимация на болницата в Добрич. В сряда предстои оперативна интервенция за подобряване на дишането. Затова е нужна кръв, без значение от групата.

Близките се обръщат с апел за помощ към всеки, който е готов да дари кръв, за да бъде спасен животът на Атанас Пеев. Кръвта е нужна за утре, или най късно за сряда. Желаещите да помогнат могат да се свържат със сина му Драгомир Пеев на тел.  089 742 5748 или да отидат направо в Кръвния център, където са посочат, че даряват за Атанас Друмев Пеев, настанен в ОАИЛ на МБАЛ Добрич.

Атанас Друмев Пеев - краевед, журналист и общественик, за неговия изключителен принос в краезнанието и духовния живот на град Добрич и Добруджанския край, е удостоен със званието Почетен гражданин на град Добрич през 2002 г.

Той е единствен двукратен носител на званието „Почетен член“ на Съюза на краеведите в България у нас и на Българската генеалогична федерация „Родознание” и е вписан в нейната Почетна книга. Носител на званието „Почетен гражданин на Добрич” (2002), на Златна лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци (2006 и 2011), Заслужил деятел на Български червен кръст, Заслужил деятел на СБА, член е на: Съюза на българските журналисти – 1980 г., Съюза на учените в България -1998 г., Съюза на българските музикални и танцови дейци – 2006 г.

c