Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

От днес БЧК раздава продукти за зимата на украински граждани в област Добрич

От днес стартира раздаването в областите Добрич и Варна

Българският Червен кръст и Върховният комисариат на ООН за бежанците ще предоставят до края на годината нехранителни продукти /завивки, индивидуални хигиенни пакети, семейни хигиенни пакети, кухненски прибори и хавлиени кърпи/ на близо 20 000 украински граждани, потърсили закрила в България. Съвместната кампания  „Подпомагане през зимата“ се реализира в областите с най-голям брой украински граждани - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Пловдив и София – град, а помощта може да бъде получена на място, в хотелите и базите, където те са настанени. Дистрибуционни пунктове за лица, живеещи на външни адреси, ще бъдат открити след 20 ноември 2022 г., като част от тях ще се намират в офисите на БЧК.

Нехранителни продукти за 5 000 души вече са доставени във Варна, Бургас, Добрич, Русе и София-град. Само за три дни, от старта на кампанията, в София са предоставени 500 одеяла и 400 хигиенни пакета. Близо 600 души са подпомогнати в Русе и в Бургас. До края на следващата седмица същите артикули ще бъдат осигурени и за областите Благоевград и Пловдив. На всички места, също така, ще се предоставят и памперси и бебешки мокри кърпички.

Българският Червен кръст продължава подпомагането на всички бежанци и лица, потърсили закрила в България с необходимите артикули за зимните месеци.

c