Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Организират конкурс за най-добър фотос на тема "Шабла и птиците"

Фотоконкурса „Шабла и птиците” организират Община Шабла и Зеленият образователен център в морския град. Конкурсът ще е част от Зимния фестивал, който ще се проведе в морския град на 17 и 18 декември. Събитието е посветено на емблематичната за района червеногуша гъска. Конкурсът и фестивалът са насочени към повишаване на осведомеността и природозащитната култура на населението и засилване на чувствителността на обществото към проблемите, свързани с вида и неговото опазване, чрез разпространяване на материали за вида и провеждане на специални събития.

На 18 декември от 6:00 до 9:00 ч. програмата на Фестивала предвижда организиране на екскурзия по езерата за наблюдение на птици с професионални водачи-орнитолози от БДЗП. Тогава ще е и последният шанс за снимка и участие в конкурса за най-добра любителска снимка на зимни птици и влажните зони от района на Шабла. Снимки от предходни зими също могат да участват.

Жури от професионални фотографи ще избере финалната селекция от снимки, които ще участват в заключително събитие на Фестивала – фотоизложба с най-добрите кадри от конкурса. Три от най-добрите фотографии ще бъдат отличени и наградени.

Снимка: Даниел Митев

c