Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

32-годишна, измамила възрастна жена от Каварна, остава в ареста

Районният съд в Каварна уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 32-годишна жена, уличена в измамата на възрастна жена от морския град. Тя трябва да отговаря за измамата, ощетила възрастна жена с 8000 лева, за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, както и за притежание на забранени субстанции. До днес  П.Т. беше задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

32-годишната варненка бе задържана в следобедните часове на 4 ноември 2022 година, след като е установено, че има участие в телефонната измама. Установено било, че тя е играла ролята на „муле“ – взела парите от потърпевшата от измамната схема и ги оставила на място, определено й от непознат мъж в телефонен разговор.

Сценарият, по който пенсионерката е била измамена, засягал внука й, който живее в София. Непознат мъж й се обадил и съобщил, че момчето се нуждае от пари, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на младата непозната сумата от 8 000 лева.

Непосредствено преди задържането си, П.Т. била установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества според резултатите от направените на място тестове, а в нея били намерени малки количества амфетамин и метамфетам

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура - Добрич.

Определената мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Добрич.

c