Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Заловиха жената, на която жертва на телефонна измама от Каварна даде 8000 лв.

32-годишна варненка е задържана за телефонната измама на възрастна жена от Каварна, от която са взети 8000 лева, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

П. Т. е привлечена към наказателна отговорност за три престъпления – както за участието й в измамата, така и за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, а също и за намерена у нея дрога.

Варненката е задържана в следобедните часове на 4 ноември, след като е установено нейното участие в извършената ден по-рано телефонна измама. Установено е, че ролята й била на „муле“ – тя взела парите от потърпевшата от измамната схема и ги оставила на място, определено й от непознат мъж в телефонен разговор.

Прокуратурата: Само за ден в Каварна е имало няколко опита за телефонни измами

Сценарият, по който възрастната жена е била въведена в заблуждение, засягал внука й, който живеел в София. Непознат мъж й се обадил и обяснил, че момчето се нуждае от пари, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лева.

Прокуратурата: Само за ден в Каварна е имало няколко опита за телефонни измами

След предприетите незабавни действия по разследване на случая станало ясно, че младата непозната е обвиняемата П.Т. Тя била установена и задържана. Малко преди това, 32-годишната жена била установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества според резултатите от направените на място тестове, а в нея били намерени малки количества амфетамин и метамфетам

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура - Добрич. Към момента жената е задържана до 72 часа. В съда ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 32-годишната обвиняема - „задържане под стража.

c