Водещи новини Добрич Общество

Недалеч от центъра на Добрич шахти преливат и създават зловонно блато

Шахти пред жилищен блок на ул. „Отец Паисий“ № 35 в Добрич преливат, а околоблоковите пространства са в лошо състояние. За това алармира читателката ни Искра Иванова. Тя разказа пред Про Нюз Добрич, че адресът е на 5 минути разстояние от центъра и се намира до ОУ “Н. Й. Вапцаров”, а районът не е облагородяват от 35 години.

„Израснала съм в този квартал. Искаме пред блока поне да бъде засипано с чакъл, не говоря за асфалт. Вечно сме в дълбока оран. Това обаче не е най-големият проблем“, написа Иванова.

От няколко седмици две от шахтите пред блока, до входовете „В“ и „Г“ преливат.

„Подавани са сигнали. Идваха няколко пъти от ВиК и от частна компания, наета от ВиК. Не откриват проблема. А блатото си е тук, видно е и мирише… Жителите на блока не могат да търпят тези зловония, да прескачат блатото, да биват пръскани от отпадни води. Защото когато прелее това блато, то водата се стича по улицата и се разнася от колите чак до “Отец Паисий” и до Стоматологията“, посочва Иванова.

Живеещите на адреса смятат, че канализацията не може да поеме определен обем, за да достигне до крайна точка – дерето успоредно на бул. “Русия”. Смятат, че друг потребител, който се намира малко по-ниско от блока – фабрика “Тропик”, задръства каналите и отпадни води се връщат към “Отец Паисий” 35.

От ВиК отговориха на запитване на Про Нюз Добрич, че почти всяка седмица техен екип ходи и чисти шахтите. Имало и водопроводна авария по водния цикъл, която от ВиК отстранили, тя също влияела на канализацията. Извършва се проверка дали е възможно и фабрика „Тропик“ да има отношение към проблем, но към момента това не е установено.

Про Нюз Добрич отправи запитване до Община град Добрич дали се предвижда облагородяване на междублоковите пространства и тротоарите на този адрес. „Тази година планираните общински средства касаят ремонт на улици и тротоарни площи. Община Добрич търси възможности за облагородяване на междублокови пространства, но в бюджета за тази година не са предвидени средства за този адрес“, гласи отговорът от Общината.   

smart

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.