Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Фамилия "Охридски" в Добрич си спомни за учителя Драгомир Капитанов

В седмицата, посветена на будителите, учениците на Фамилия Охридски почетоха един истински учител - Драгомир Капитанов. Идеята на 11 "а" бе посрещната вдъхновяващо от съученици и учители музиканти.

Гости на вълнуващата вечер бяха колеги, приятели и родители, някои от които са били и възпитаници на  големия музикант. Децата изпълниха любими негови произведения. Презентация в снимки припомни усмивката на любимия учител. Разказаха се спомени за него. Специално участие взеха смесен хор "Добруджански звуци", а главен диригент Елвира Пастърмаджиева разказа на публиката и участниците за приятеля и колега Драгомир Капитанов. Руслан Иванов, негов приятел, подари на всички участници значки, направени специално за концерта.

Една вълнуваща вечер, в която учениците преклониха глава пред българския учител. Колеги и приятели просълзиха очи и си спомниха с усмивка за Драго.

Уважаеми колеги и ученици, след такава красива вечер, Ви благодаря за труда и вдъхновението! Магията се случи. Открих я във вашите очи. 

Завършвам с мотото на нашата подготовка и вярвам, че това е истинската формула за успех: ,,Щом с музика се храни любовта, свирете!”.

Радостина Калчева

c