Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

В Добрич младежи пребиват до смърт само защото някой не им харесва

Задържан за убийство на 52-годишен мъж на улицата  в Добрич е разследван и за друг побой в центъра на града седмици по-рано

21-годишният Добрин Добрев, който беше задържан за убийството на улицата на 52-годишен мъж в Добрич, е пребил и друг човек, става ясно от близки до разследването.

Според първоначалната информация нападенията не са били провокирани от жертвите. Младият мъж ги нападал без никаква причина. Просто защото нещо в тях не му харесва.

Според прокуратурата на 21 октомври Добрев, заедно с 29-годишният Калоян Панайотов, нападнали и пребили до смърт 52-годишен мъж на улицата в Добрич. Двамата са обвинени в убийство по хулигански подбуди. „По делото няма данни за това двамата обвиняеми и жертвата да са се познавали. Става дума за случай, при който един човек се прибира от работа. Двама други го срещат, не им харесва нещо в походката му или в казана дума, след което започват да го бият по такъв начин, че са причинили смъртта му. Съвсем случайна е срещата между жертвата и двамата обвиняеми. Разследването тепърва започва и ще се събират доказателства, така че вината на двамата да бъде доказана по безспорен, категоричен и несъмнен начин“, коментира тогава наблюдаващият прокурор Веселин Вичев.

Решетки за Калоян и Добрин, пребили до смърт 52-годишен мъж от Добрич

Калоян Панайотов е от Добрич, с основно образование, неженен. Осъждан е четири пъти, като три от осъжданията са били през 2022 година, а последното – от 7 юли т.г.

Добрин Добрев е роден в Добрич и живее в града. Има средно образование, безработен е, неосъждан.

Про Нюз Добрич научи, че той е разследван за побой, извършен на  2 септември, около 03:00 часа в централна част на град Добрич.  Красимир П.  С. се разхождал с приятел, когато минавайки между ресторант „Моцарела“ и сладкарница „Хит“, са били нападнати в гръб.

Д.Д. и К.П. са убийците, които пребиха 52-годишен мъж и го изоставиха на улица в Добрич

От Областната дирекция на МВР потвърдиха в отговор на запитване на Про Нюз Добрич, че има такъв инцидент. От там съобщиха, че на 5 септември в Първо РУ МВР Добрич е образувано проверка във връзка с постъпил сигнал за извършено престъпление от общ характер. По данни на тъжителя на 2 септември, около 03:00 часа в централна част на град Добрич, прибирайки се със
свой приятел му е нанесен побой, вследствие на което е хоспитализиран в МБАЛ Добрич с фрактури на лицеви и челюстни кости. От проведените издирвателни мероприятия и следствени действия е установен и задържан извършителят на деянието - мъж на 21-години. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Добрич, информират от ОД на МВР.

По делото, което наблюдавам, узнах, че по отношение на единия от обвиняемите в момента се води досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура Добрич за извършено през септември престъпление, свързано с причиняване на телесна повреда на друго лице. Имам докладна записка, че всъщност лицето, което е нанесло телесно увреждане, е един от обвиняемите по делото за убийството, каза прокурор Вичев.

c