Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Бивше училище в Добрич е новият дом на детската танцова школа "Жътвари"

Новият дом на детска танцова школа "Жътвари" вече е в сградата на бившето училище "Отец Паисий", съобщи в профила си във Фейсбук кметът Йордан Йорданов. Той публикува и снимки от събитието, състояло се тази вечер. И увери, че Община Добрич винаги подкрепя добрите инициативи в името на децата.

Да бъде изпълнена залата с детска радост е най-голямата награда и за хората, заели се с тази мисия - Мая Бърдарова, Антония Добрева и Емил Халачев, посочва още той.

Припомняме, че Сдружение „Добруджанци 27“ поиска от  Общината да ползва под наем физкултурния салон в затвореното училище „Отец Паисий“. Решението за това беше взето от Общинския съвет на 26 април.

От август 2020 година физкултурният салон е празен и няма проявен интерес за наемането му на проведените търгове през 2021 година. Салонът сега е отдаден за срок от 10 години.

Сред основните цели на Сдружението са да координира и насочва дейността по издигане на равнището на спортното майсторство в областта на народните танци сред населението, чрез привличане на обществеността, насърчаване на творческата активност и самоинициатива на треньори, специалисти, ръководители, деятели и симпатизанти, да съхранява и разпространява народните хора и танци в България.

Снимки: Йордан Йорданов, Фейсбук

c