Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ученици научиха повече за България в мотивационна среща в Добрич

Мотивационна среща „Познаваме ли България?“ организира Младежки център – Добрич с ученици от СУ „Св. Климент Охридски“.

Презентацията, организирана от Общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич, включва 25 любопитни факта за България. Мотивационната среща има за цел да даде повече информация на децата и младите хора за богатството на нашата държава, за да могат да израснат мотивирани и убедени в достойнството си българи - в исторически аспект, както и в съвременните постижения в най-различни сфери, сподели Силвия Венелинова, организатор към ОМЦ "Захари Стоянов".

Сред темите, които целят да мотивират младите хора, са историите и легендите за Стобските пирамиди, за Чудните мостове, за пещера Магурата, знанието за бактериите, от които е направено уникалното българско кисело мляко, за минералните извори на България и за най-големия минерален гейзер в света, който се намира именно в нашата страна.

По заявка на училищата или по самоинициатива на група млади хора подобни мотивационни срещи могат да бъдат организирани, като от центъра заявяват готовност за гъвкавост и организиране на допълнителни дейности, според възрастовата група и интереса на децата.

c