Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Библиотеката в Добрич получи новите книги от благотворителния маратон

В празничния Ден на народните будители, Николай Георгиев, един от инициаторите на благотворителната инициатива Чрез спорт към знание, връчи на библиотеката 276 тома нови книги на стойност 4804 лв., сума събрана от проведения на 9 октомври 2022 г. маратон в градски парк „Свети Георги" гр. Добрич. Полученото дарение включва художествена и отраслова литература за деца и възрастни, като всеки екземпляр носи печата на Благотворителна инициатива Чрез спорт към знание. Спонсорите на събитието, които подкрепиха книгата и четенето в Добрич са Веселина Трейд ЕООД, с управител Димитър Димитров; Станимир Иванов Огнев; Андреев ООД, с управител Мирослав Андреев; Офис В ООД, с управител Венелин Велев; Радичков ЕООД, с управител Момчил Радичков; Пеев 2006 ООД, с управител Величка Стайкова; Долче Вита Кетъринг ЕООД, с управител Стефан Станев; Калоян Тодоров Куртев; Сиел Акаунтинг ООД, с управител Станислав Комаров и други дарители, пожелали анонимност.

Третият за Добрич благотворителен маратон, организиран от Александър Тодоров и Николай Георгиев, събра 344 участници от различни възрасти. Родители с деца, ученици и преподаватели, фирми, спортни клубове, хора с двигателни проблеми, възрастни граждани, подкрепиха идеята чрез спорт да подпомотнат благотворителната кауза за закупуване на книги в полза на местната общност. По време на маратона участниците се включиха със свои предложения за закупуване на нови заглавия и имаха възможност да се регистрират безплатно за читатели на библиотеката.

Благодарим на организаторите, на всички спонсори и участници за подкрепата и разбирането, че заедно можем да постигаме промяна и да даваме добър пример.

c