Водещи новини Добричка Общество

След години чакане ремонтират пътя Лясково-Козлодуйци

След продължили вече 6 години протести на жителите на околните села най-накрая започна ремонтът на пътя Лясково-Козлодуйци. Очаква се той да бъде завършен до средата на следващия месец, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев. Участъкът е с дължина над 3,5 километра.  

Този участък е в най-лошо състояние. В останалите части пътят е изкърпен. След приключване на машинните кърпежи между Лясково и Козлодуйци по пътя вече няма да има дупки и той ще има нормална проводимост, увери Георги Стратиев.

Третокласното трасе е основна пътна връзка на селата Пчелник, Балик, Житница, Лясково, Козлодуйци, Крагулево, Черна и Камен с областния център Добрич. През лятото жителите на 8 села в Община Добричка обявиха, че са готови за гражданско неподчинение, ако държавата не обърне внимание на искането им за основен ремонт на пътя. Те обясниха, че участъкът е в ужасно състояние, целият е в дупки и кръпки и не е ремонтиран основно от над 40 години.

Георги Стратиев съобщи още, че приключва преасфалтирането на пътя Тервел-Честименско-граница с област Силистра. Работи се също по рехабилитация на пътищата Одринци-Ведрина и Телериг-Крушари.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.