Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нова организация на движението по улица в Добрич ядоса живеещите в района

Живеещи в района на ул. Любен Каравелов в Добрич са готови да протестират, за да бъде отменена организация на движението, която им ограничава достъпът до бул. "Трети март"

Красимир Николов, който живее в близост до ул. Любен Каравелов се обърна към обществеността и местната управа, целейки да обърне внимание на локален проблем. След ремонта на ул. "Любен Каравелов" е направена нова организация на движението, която пренасочва движението по улицата в посока север. Това на практика лишава живеещите в южната част от лесно придвижване в и извън квартала.

Пред Про Нюз Добрич Красимир Николов сподели възмущението си. По думите му служителите на Общината, вместо да мислят за хората, се доверяват на експерти от София, които вероятно дори не са посещавали квартала, но са изготвили план за организация на движението.

Той недоумява защо, ако целта е да се облекчи трафикът в района на СУ "П. Р. Славейков", той се насочва именно в посока училището.

Кръстовището на ул. "Л. Каравелов" с бул. "Трети март" е на 10 метра от изхода на паркинга на жилището му, но се налага да върти волана през половината квартал, да хаби излишно гориво и да замърсява повече града, за да стигне до същото място, негодува добричлията.

Според него проблем е това, че не е потърсено мнението на хората, а новата организация е обявена в раздел на сайта на общината, до който гражданите не осъществяват ежедневен достъп.

Николов търси съмишленици, с които да подаде сигнал до Община Добрич, за да бъде намерено решение, което не ощетява никого, но е готов да организира и протестна акция, която може да включва разлепяне на стикери и плакати в района, за да се обърне по-сериозно внимание на проблема.

c