Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нов режим: От 1 ноември Албена променя таксата за паркиране в резорта - 2 лв/ден

От 1 ноември влизат в сила нови, по-ниски цени за престой и паркиране на МПС територията на ваканционно селище „Албена“. Желаещите да посетят комплекса ще заплащат по 2,00 лв. за 24 часа, без значение дали ще паркират в Зелена или Синя зона, съобщиха от ръководството на "Албена" АД.

Безплатно ще е използването на паркинг Автогара, като изходът от него се осъществява през бариерата на централния контролно-пропускателен пункт.

От управата на резорта уточниха, че се запазва правилото за 30-минутен безплатен престой от първоначалното влизане в курорта.

Всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера. На него са отпечатани точният час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата такса посредством сканирането му с мобилен телефон или друго смарт устройство. Осигурена е възможност за покриване на задължението и чрез разположени в комплекса специализирани автомати Pay Stations, които дават опция за плащане в брой и с банкова карта, и издаващи фискален бон. Посетителите могат да платят таксата и на рецепциите на работещите в есенно-зимния период хотели.

Всички места за паркиране в Албена са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. Обособени са паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с останалите.       

c