Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

И при стачка МБАЛ Добрич да работи в пълен обем, реши Арбитражната комисия

МБАЛ продължава да приема и да лекува всички спешни, планови и болни пациенти

Арбитражната комисия към Министерството на труда и социалната политика се е произнесла тази вечер по исканията на Стачния комитет относно намаляване на обема на работа на болницата във връзка с бъдещи стачни действия. Решението е, че МБАЛ Добрич продължава да работи в пълния си обем, а не както предлагаше Стачният комитет - на 70%, съобщи изпълнителният директор д-р Георги Желязков.

Това означава, че всички пациенти ще бъдат лекувани в болницата и няма да има прехвърляни в други лечебни заведения.

МБАЛ продължава да приема и да лекува всички спешни, планови и болни пациенти. Трябва да се осигури спокойната работа на всички работещи в болницата, които няма да стачкуват, а те са над 85% от екипа на лечебното заведение, посочи д-р Желязков.

Служителите, които желаят да стачкуват ефективно, трябва да го заявят поне 24 часа по-рано, за да може да се осигури персонал, който да поеме работата им, така че дейността на болницата да продължи да функционира нормално.

Към момента на ръководството е представен списък от около 60 служители, които са заявили желание да стачкуват ефективно. По думите на изпълнителния директор те представляват не повече от 12% от  състава на болницата. В следващите три дни предстоят разговори, кога ще бъдат първите дни на ефективна стачка, но те могат да са не по-рано от четвъртък или петък.

c