Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

18 ученици участваха в конкурса за рисунка-колаж на Административния съд в Добрич

За поредна година Административният съд в Добрич провежда днес „Ден на отворените врати“, във връзка с инициатива на Висшия съдебен съвет и с реализирането на годишната му програма. Денят се провежда под наслов „15 години Административен съд - Добрич“.

Целта е да се популяризира дейността на съда и се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и информиране за работата на органите на съдебната власт.

Днес помещенията на съда са отворени за посещения, както и желаещите могат да посетят съдебна зала и да присъстват на съдебен процес по административни дела до 15.15 ч. Ученици ще влязат в ролите на съдия, прокурор, адвокат, жалбоподател и др. в симулативен съдебен процес.

Подредена е изложба на творбите от обявения конкурс за рисунка-колаж на тема по избор - „Приказки и картини за съда, правдата и справедливостта“ или „Нашият съд, видян през детските очи“.

В конкурса взеха участие 18 ученици от Добрич, София, Радомир и с. Лудогорци, Разградско. От 14.00 часа ще бъдат връчени награди и грамоти на класираните участници. Ученици от Русе и Радомир спечелиха първите награди в конкурса.

c