Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Почина Георги Георгиев, дългогодишен зам.-директор на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич

В родния си град Тетевен вчера, на 59-годишна възраст, почина Георги Николаев Георгиев. известен сред поколения ученици, сред приятелите и колегите си като Жоро Бийтълса.

Роден е 1963 година в Тетевен в интелигентно семейство с дълбоки традиции. Той изключително много обича и уважава бабите и дядовците си.

„За тях говореше с много любов. За него те бяха светини и от тях се е учил на много доброта“, спомня си неговият приятел и колега Драгомил Георгиев, който съобщи тъжната вест.  

Завършва с пълно отличие ЕСПУ „Георги Бенковски“ в Тетевен. След две години в казармата учи в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Един от много обичаните и уважавани от своите преподаватели и колеги. В Добрич работи в ОУ „Хан Аспарух“ и Икономически техникум. В продължение на 12 години - от 2002 до 2014 г., е заместник-директор на ЕГ „Гео Милев“.

След смъртта на майка си се връща в Тетевен.

„Той имаше изключителната дарба и способност да има добри приятели. Имаше приятели във всички области на живота. Хобито му беше риболовът, печелил много награди. Занимаваше се с волейбол и бадминтон. В гимназията заедно с него организирахме много зимувания, много кръжоци водеше. Около него редовно имаше група от 10-20 ученици, които винаги бяха около него, обичаха да го слушат. За него бяха големи празници абитуриентските вечери и най-вече изпращанията на зрелостниците. Всички класове ходеха при него на гости“, сподели Драгомил Георгиев пред Про Нюз Добрич.

Разказа, че прозвището Бийтълса идва от това, че обичаше да свири на китара и да пее песните на „Бийтълс“. Имахме група, която всеки месец се събираше, а Жоро беше центърът на компанията, припомня си Драгомил Георгиев.

В социалната мрежа днес той пусна пост, посветен на кончината на приятеля му и колега Георги Георгиев.  

ТРУДНА РАЗДЯЛА С ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ

Някога в старите землища привечер край огнището разговарят дядо и внуче. То гледа с обожание своя светъл пример в живота и с възхищение казва: ”Дядо, ти си най-силният човек в света, толкова борби си спечелил и за тебе всички в селото говорят за здравото ти тяло!” Мъдрецът почуква чашката си и нарежда на детето, което с гордост носи името му:” Не, сине, от мене са по-силни тези капки в чашата ми.” Това го потвърди в живота си и моят приятел ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ ГЕОРГИЕВ ( ЖОРО БИЙТЪЛСА) ( 1963-2022), БИВШИЯТ ЗАМЕСТНИК ДИРЕКТОР НА ЕГ „ ГЕО МИЛЕВ” в град Добрич.

Жоро притежаваше невероятната дарба на общува, да създава и да има приятели за цял живот, защото бе откровен, истински, пристрастен и с отворена душа към другите. Той никога не се пестеше, а раздаваше доброта. Винаги позитивен, усмихнат, готов да помогне скромно и без показност. Рядко съм срещал толкова светъл човешки тип, чиято аура да е небесна и да дава с двете ръце. Това бе резултат на мъдростта натрупана през годините от многото прочете книги. Той особено ценеше Метода Силва, практиките на Норбеков и безкрайната вяра в Бога, с която се зареждаше от Свещените книги. Ето защо Той толкова много пъти му даваше нови и нови възможности да тръгне отначало, да излезе от блатото и тинята на зависимостта.

Господин Георгиев бе истински народен будител, народен учител, за когото да общуваш с младите хора бе тайнство, магия и изкуство, а средношколците той обожаваше. Щом влезеше в класната стая, всички погледи бяха събрани в него, тъй като обичаше да свещенодейства, да навлиза във всяко кътче на младата душа. Хиляди ще са учениците, приятелите, близките, които ще го носят в душите си и ще говорят за него пред децата и внуците си, което е доказателство, че бе човек от високите духовни пространства и стъпала на развитието.

Вярно е, че бе победен от алкохола, в големия личен държавен изпит бе скъсан, но в скорошното му прераждане той ще постигне голям успех, защото има здрава основа, върху която бързо ще се надгражда с лекота и обич. В това съм дълбоко убеден и няма сила, която да ме обори.

ПОСЛОН ПРЕД ДОБРИТЕ ДЕЛА И ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ ГЕОРГИЕВ!

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките на Георгиев!

c