Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мащабна симулативна битка по еърсофт се провежда в бившите казарми в Добрич

Над 200 участници от цяла България и от чужбина участват в играта, чиято цел е да се защити или превземе измисления град Техеристан

Момчета от цялата страна и чужбина участват в първата симулативна битка по еърсофт в Добрич. Организаторите са сдружение „Оперативна група Еър Софт – Спортен клуб“ от Добрич, които по-рано тази година получиха 10 декара тренировъчен терен в района на бившите казарми с решение на Общински съвет Добрич.

"Много от клубовете в страната имат собствени терени и досега винаги ни се е налагало да сме гости на битки, като тази днес. За първи път сме домакини благодарение на получения терен," сподели Ивайло Николов

https://pronewsdobrich.bg/2022/10/27/klubat-po-earsoft-organizira-simulativna-nedelna-bitka-na-terena-si-v-dobrich/

Днешното събитие е игра, симулация, в която участниците са разделени на три отбора – син, жълт и контрактьори. Работата на контрактьорите е да пречат и на двата отбора. В играта има две батъл станции (кутия, която излъчва сигнал), по една за всеки отбор, както и скрити "наркотици" (торбички с пясък) по терена, които носят допълнителни точки, обясняват организаторите.

В събитието има участници от Шумен, Варна, Разград, Пловдив и други градове, като дори някои от участниците от Велико Търново и Габрово са били възпрепятствани да вземат участие от пътните условия и се очаква да пристигнат със закъснение. Битките ще продължат над 7-8 часа.

Предстоят още много игри по еърсофт с различно домакинство, включително и в Добрич. Клубовете в страната постоянно се увеличават и все повече младежи вземат участие.

Преслав НЕЙЧЕВ

c