Водещи новини - дясно Здраве Общество

Заповед: До 2 ноември с предпазни маски в лечебните заведения

С нова заповед от 26 октомври здравния министър от настоящия служебен кабинет удължи срока на действие на въведените в страната противоепидемични мерки до 2 ноември 2022 г. Изискването за носене на предпазни маски ще продължи да е валидно за територията на всички лечебни заведения.

Остават в сила и изискванията за спазване на дистанция от метър и половина, когато има струпване на хора на открити обществени места, както и организирането на дистанционна работа, при възможност.

С още месец удължиха срока на противоепидемичните мерки в страната

Припомняме, че до 13 ноември предпазни маски се изискват и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Изключение е направено за децата до 6-годишна възраст

.Извършването на всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване също е указано в заповедта.

Носенето на предпазни маски, дезинфекцията на работни помещения, редовното проветряване, спазване на дистанция между хората и др. са изисквания, които се налагат заради разпространението на коронавирусната инфекция. 

Заповед № РД-01-534 от 26.10.2022 г.

zapoved_obshta_25_10_2022_short