Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Клубът по Еърсофт организира симулативна неделна битка на терена си в Добрич

Клубът по Airsoft в Добрич организира симулативна военна игра на терена си в района на бившите казарми. Битката ще се състои на 30 октомври – неделя, от 10.30 часа.  

Както всяка еърсофт-игра и неделната битка в Добрич ще се проведе по предварително оповестен сценарий, в случая - в измислена държава. Организаторите казват, че „радарните станции на Синистан и Жълтория засичат вражески летящ обект, който изхвърля боеприпаси и храна в Техеристанските дебри, някъде около столицата на Техеристан. Двете враждуващи държави изпращат специални части с цел за да вземат надмощия и контрол на изхвърлените боеприпаси“.

Спортното хоби Airsoft – симулативни военни игри, настъпва и в Добрич

Еърсофт, който се практикува и като спорт, и като хоби, представлява симулации на военни мисии. Играта става все по-популярна в България, като в много областни градове има такива клубове. Еърсофт оръжието външно изглежда като истинско, но реално не е – начинът, по който работят тези оръжия, е различен. Еърсофт репликите са няколко вида – електрически, газови, спрингови и със сгъстен въздух. Стреля се с малки пластмасови топчета, които не нараняват.

Участниците в играта са длъжни да спазват стриктно определени правила. Задължително е носенето на жилетка, а на терена се влиза само с поставени предпазни очила, участници под 18 годишна възраст не се допускат.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, Общинският съвет на Добрич даде за безвъзмездно ползване 10 декара земя на Сдружение „Оперативна група Еър Софт – Спортен клуб“. Парцелът се намира в района на бившите казарми и там членовете на клуба ще да могат да провеждат занимания по еърсофт.

c