Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Сръбско дружество ще достави подземни контейнери в Балчик

Сръбското дружество „Корали“ е избрано за изпълнител по обществената поръчка за доставка и монтаж на подземни контейнери в Балчик. Прогнозната стойност без ДДС е 583 333 лева. Срокът за обжалване на решението по избор изтича тази седмица, след което ще се пристъпи към сключване на договор и изпълнението, уточни ресорният заместник – кмет Димитрин Димитров.

Подземните контейнери за битови отпадъци ще са с механизъм за отваряне с педал и съд (чувал) с обем 3 кубически метра. Първо работата ще стартира по улица „Приморска“ и ако няма пречки, може да завърши до края на годината, уточни Димитров.

Увеличените с 800 хиляди лева разходи по дейност „Чистота“ са една от причините за предстоящата актуализация на общинския бюджет за тази година. Те са свързани основно с подземните контейнери и допълнителните съдове за строителни отпадъци.

Друга причина за обновяване на капиталовата програма са извършващите се този месец асфалтови кърпежи и пътни ремонти в общината. Те вече са завършили в селата Гурково, Тригорци, Царичино, Кремена, Дропла, Сенокос, Пряспа. Предстоят в селата Соколово, Стражица, Бобовец, Ляхово и в Балчик. При лоши метеорологични условия дейностите ще бъдат отложени за пролетта. До края на годината се планират и три големи пътни ремонта с целеви средства – това са подходите за селата Змеево, Безводица и Дъбрава. Изпълнител е „Хидрострой“, уточни зам.-кметът по устройство на територията.

Източник: Радио Варна

c