Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Дългоочакваният ремонт на ул. "Кап. Д. Списаревски" в Добрич започва, но бавно

След като в средата на септември от Общината обявиха старт на строително-ремонтните дейности по улица "Кап. Димитър Списаревски" в участъка от бул. "Добруджа" до улица "Велико Търново", живущи в района алармираха, че ремонтът се бави. Репортер на Про Нюз Добрич беше на място и установи, че работници вече има и се извършват подготвителни дейности за полагане на настилка по улицата.

От Общината съобщиха, че цялостният ремонт на улицата ще включва подмяна на бордюри и нова тротоарна и улична настилка. 

Многократно през последните години Про Нюз Добрич се отзовава на сигнали на наши читатели за ужасното състояние на улицата. Преди няколко месеца нашият читател Димитър Борисов ни писа: "Улица "Кап. Димитър Списаревски" бе планирана за трайно ремонтиране още през 2019 година, но и до ден днешен не е поправена. Състоянието й вече е стигнало до степен опасност за живота. По тази улица ежедневно преминават деца, които отиват на училище в Хуманитарна Гимназия. Това е подигравка с живеещите по тази улица – децата, които отиват на училище и всички останали, които я използват ежедневно, понеже е най-краткият път от булевард "Добруджа" до СУ "Св. Св. Кирил и Методий", написа Борисов през април тази година. Той добавя, че прави видеа за състоянието на участъка вече 3 години и ги е изпращал като сигнали до Община град Добрич и кмета Йордан Йорданов.

Тогава, след наша проверка на място, установихме че състоянието на частта от улицата е повече от плачевно. Хората, които живеят там, са силно възмутени, тъй като не могат да използват автомобилите си. Те споделиха, че опасният участък е около 200 метра, там също живеят добричлии, които си плащат данъците.  Миналата година там бе извършен авариен ремонт на канализацията заради сериозен проблем. Преди това, по думите на живеещи в района, на няколко пъти настилката пропада, имаше образуван кратер, който изхвърляше фекални води. Хората дори се притесняваха от пропадане на домовете им. Канализацията аварира през 2019 година.

"Улица "Димитър Списаревски", в частта от улица "Хан Тервел" до улица "Велико Търново", попада в обхвата на инвестиционния проект за основен ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в град Добрич. Предвижданията за извършване на строително-монтажни работи за този  участък са във второто шестмесечие на 2022 година", обясниха тогава от Община град Добрич в отговор на наше запитване.  

c