Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич одобри проект за подкрепа на 321 възрастни и хора с увреждания

Общинският съвет на Добрич разреши Общината да кандидатства с проект „Грижа в дома“ за безвъзмездно финансиране по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027. Проектът ще подкрепи 321 възрастни добричлии и хора с увреждания с предоставяне на здравно-социални услуги.

Максималната стойност на проекта е 1 618 161 лева, като не се изисква съфинансиране от бенефициента – Община Добрич.

Допустимите дейности по процедурата са насочени изцяло към възрастни лица в невъзможност да се самообслужват и хора с увреждания. Ще се финансират почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране, информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, доставка на храна, продукти от първа необходимост и лекарства (със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, неотложни административни и битови услуги и др.

От Общината припомнят, че за периода от месец януари 2020 г. до юли 2022 г. са реализирани успешно други проекти, чрез които са подпомогнати 780 души. Проект „Патронажна грижа +Компонент 2“ продължава до края на тази година.

c