Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Д-р Едвин Васви е новото попълнение в екипа на неврохирургията в МБАЛ Добрич

Д-р Васви обогатява екипа на отделението с нови умения, извършвайки операции, които досега в Добрич никой не е правил

Новото попълнение в екипа на Неврохирургичното отделение на МБАЛ Добрич е д-р Едвин Васви, специалист-неврохирург, съобщи неговият началник д-р Диян Хинков.

Д-р Васви е млад, но много способен лекар, който е специализирал във Варна, но е избрал да работи в Добрич, пред това да стане асистент в Медицинския университет в морската столица, коментира пред Про Нюз Добрич д-р Хинков.

Макар само от седмица да е в екипа на отделението д-р Васви вече е направил дебют с декомпресия на карпален канал, каквато досега не е правена в Добрич. Репутацията на медика е много добра и началникът на отделението е изключително доволен, че са успели да привлекат такъв специалист.

Д-р Васви завършва медицина в Медицинска академия София през 2015 година. В Клиниката по неврохирургия на МБАЛ „Света Анна"-Варна е в периода 2016-2022 година. Придобива специалност по неврохирургия през 2021 година. Преди това е специализирал гръбначна хирургия при проф. Мехмет Зилели в гр. Измир, Турция, който е сред най-изявените и известните световни специалисти по неврохирургия. От началото на своя професионален път д-р Васви преминава ежегодно през допълнителни квалификационни, международни курсове и специализации в областта на неврохирургията. Ментор на студенти по медицина в „Студентски практики“. Понастоящем 57 студенти са преминали практическо и теоретично обучение по неврохирургия при него.

Редовен международен лектор по онлайн курсове и обучения по различни семинари в областта на неврохирургията. От 2021 година работи в "Аджъбадем Сити Клиник" Варна, а от седмица е и в екипа на отделение “Неврохирургия” към МБАЛ Добрич. Д-р Васви владее английски, турски и немски езици, писмено и говоримо.

Д-р Едвин Васви

c