Водещи новини - дясно Култура Общество

Малки певици от Добрич с награди от конкурса за детска песен “Златни искри 2022″

Най-малките възпитаници на вокалния педагог Жана Стефанова от Студиото за поп-рок певци “Сарандев” при Младежкия център в Добрич спечелиха награди от десетия Европейски конкурс за детска песен “Златни искри”. Това е единственият у нас международен конкурс за детски песни от професионални автори, който се проведе през уикенда във Варна.

Изпълнителите се представиха с една песен пред престижно седемчленно международно жури – известният български дует “Мания”, авторът на едни от най-популярните детски песнички Доно Цветков, както и членове от Турция, Македония, Румъния и Украйна.

Ванеса Кънчева завоюва Втора награда с песента на примата на българската естрада Лили Иванова “Влюбеният джаз”. Сиана Славчева се представи с песен на Алла Пугачова и спечели Трета награда. Елица Колева също се представи с песен от репертоара на Лили Иванова и взе Трета награда с песента “Без радио не мога”.

Европейският конкурс за детска песен “Златни искри 2022″ се провежда със съдействието на Министерството на културата на Република България.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.