Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Малки певици от Добрич с награди от конкурса за детска песен “Златни искри 2022"

Най-малките възпитаници на вокалния педагог Жана Стефанова от Студиото за поп-рок певци "Сарандев" при Младежкия център в Добрич спечелиха награди от десетия Европейски конкурс за детска песен "Златни искри". Това е единственият у нас международен конкурс за детски песни от професионални автори, който се проведе през уикенда във Варна.

Изпълнителите се представиха с една песен пред престижно седемчленно международно жури - известният български дует “Мания", авторът на едни от най-популярните детски песнички Доно Цветков, както и членове от Турция, Македония, Румъния и Украйна.

Ванеса Кънчева завоюва Втора награда с песента на примата на българската естрада Лили Иванова "Влюбеният джаз". Сиана Славчева се представи с песен на Алла Пугачова и спечели Трета награда. Елица Колева също се представи с песен от репертоара на Лили Иванова и взе Трета награда с песента "Без радио не мога".

Европейският конкурс за детска песен “Златни искри 2022" се провежда със съдействието на Министерството на културата на Република България.

c