Водещи новини Добричка Общество

Стълб по средата на кръстовище се превърна в атракция в село край Добрич

Снимка на електрически стълб по средата на кръстовище в село Лясково, Добричко, предизвика вълна от коментари в социалната мрежа. „Гениална идея….“, „Вместо кръгово стълб, да видим състезателите сега…“, „Пълен абсурд“, „Българска работа“ са само част от коментарите.

Оказа се обаче, че стълбът е там от няколко десетилетия. Превърнал се в атракция през последните месеци, след като уличката била асфалтирана.

„Стълбът е на средата на една уличка в Лясково. Така е проектиран преди 30-40 години. Не е нещо ново“, разказа пред Про Нюз Добрич кметът на с. Лясково Божко Божков.

След като афалтирали това лято улицата, тя станала проходима и хубава. „Затова стълбът се забелязва. Иначе досега на никого не правеше впечатление“, сподели той.

Улицата води към водоема, който снабдява селото с вода. Там е помпената станция. Асфалтирахме я, за да може голям камион да достига и при нужда да подменяме помпата, добавя Божков. Дори по предложение на кмета Соня Георгиева е поставил пътен знак А39 „Внимание! Други опасности“ от двете страни на стълба.

Стълбът е по средата на улицата. Коли могат да преминават от двете страни, но ако трябва камион да завие, той няма да може да се изнесе, обясни Божков. Затова заедно със заместник-кмета Иван Пейчев и началника на Енерго про Добрич направили оглед на кръстовището и решили стълбът да се измести на около 3 метра. Самият стълб няма да се вади, за да не се нарушим новата асфалтова настилка. Вместо това ще се монтира нов стълб на около три метра, а този ще се изреже, обясни Божко Божков.

Снимка: Костадин Рачев, „Виждам те КАТ – Добрич“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.