Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметовете на Добрич, Шабла, Каварна и Балчик на среща с посланик Херо Мустафа

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа се срещна с представители на Асоциацията на черноморските общини в Бургас, съобщават от дипломатическата служба. Разговорите са били това как да се укрепят отношенията между САЩ и България чрез разширяване на търговските връзки, увеличаване на образователния и културен обмен и координиране на усилията за преодоляване на общите предизвикателства - от изменението на климата до развитието на инфраструктурата, информират от посолството на САЩ.

В срещата са участвали кметовете на Добрич Йордан Йорданов и на трите крайморски общини – Шабла  - Мариян Жечев, Каварна – Елена Балтаджиева, Балчик – Николай Ангелов.

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева се включи в съвместна акция на Посолството на САЩ и Община Бургас за засаждането на дърветата в морската градина на гр. Бургас. Така бе ознаменувана работната среща на Асоциацията на българските черноморски общини, съобщиха от местната администрация в Каварна.

„Посолството на САЩ с удоволствие участва в инициативи, посветени на опазването на природата и борбата с климатичните промени“, заяви посланик Мустафа.

c