Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

БКО Добрич предлага вечер на английската музика и произведения – премиери за България

Български камерен оркестър Добрич с диригент Арто Чифчиян ще предложи богат репертоарен план до края на годината. Публиката в Добрич ще има възможност да се наслади на подбрана концертна програма и на музикални произведения, които за първи път ще звучат в България.   

В класически концерт на 25 октомври от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“, добричката публика ще има възможност за среща с долетялата от Гран Канария Николета Попова като гост-диригент на Български камерен оркестър – Добрич и с младия талант Виктор Теодосиев (валдхорна)

Вечер на английската камерна музика ще представи Камерният оркестър на 9 ноември. В програмата са включени произведения на Хенри Пърсел, Едуард Елгар, Бенджамин Бритън, Самуел Колридж-Тейлър. Четирите новелети оп.52 на Колридж-Тейлър ще бъдат изпълнени за първи път в България.

На 23 ноември ще се състои концерт с гост-диригент Иван Стоянов и солист проф. Явор Конов. В програмата - Георги Андреев - Елегия и Токата, Йордан Дафов - Утринна музика,  Х.М.Горецки - Три пиеси в старинен стил, Карл Филип Емануел Бах - Концерт за пиано и оркестър оп.37, до минор, Х. Андрийсен - Вариации и фуга на тема от Й. Кунау, Мирослав Данев - POCHETTE за струнен оркестър.

Концертът на 7 декември ще бъде посветен на '' Богът на музиката'' Йохан Себастиан Бах. Солисти ще бъдат Мартин Зайрянов – цигулка, и Александър Зайрянов – цигулка. Ценителите отново ще чуят музикално произведение, което се изпълнява за първи път в България – това е Шестгласна фуга из ''Музикално жертвоприношение''.

На 21 декември БКО ще предложи предколедния концерт „Танго, танго, танго“, със солисти Стоян Караиванов – бандонеон, и Теодора Занева – пиано. В програмата са включени танга от Ценко Минкин, Карлос Гардел и Астор Пиацола.

c