Водещи новини - дясно Култура Общество

БКО Добрич предлага вечер на английската музика и произведения – премиери за България

Български камерен оркестър Добрич с диригент Арто Чифчиян ще предложи богат репертоарен план до края на годината. Публиката в Добрич ще има възможност да се наслади на подбрана концертна програма и на музикални произведения, които за първи път ще звучат в България.   

В класически концерт на 25 октомври от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“, добричката публика ще има възможност за среща с долетялата от Гран Канария Николета Попова като гост-диригент на Български камерен оркестър – Добрич и с младия талант Виктор Теодосиев (валдхорна)

Вечер на английската камерна музика ще представи Камерният оркестър на 9 ноември. В програмата са включени произведения на Хенри Пърсел, Едуард Елгар, Бенджамин Бритън, Самуел Колридж-Тейлър. Четирите новелети оп.52 на Колридж-Тейлър ще бъдат изпълнени за първи път в България.

На 23 ноември ще се състои концерт с гост-диригент Иван Стоянов и солист проф. Явор Конов. В програмата – Георги Андреев – Елегия и Токата, Йордан Дафов – Утринна музика,  Х.М.Горецки – Три пиеси в старинен стил, Карл Филип Емануел Бах – Концерт за пиано и оркестър оп.37, до минор, Х. Андрийсен – Вариации и фуга на тема от Й. Кунау, Мирослав Данев – POCHETTE за струнен оркестър.

Концертът на 7 декември ще бъде посветен на ” Богът на музиката” Йохан Себастиан Бах. Солисти ще бъдат Мартин Зайрянов – цигулка, и Александър Зайрянов – цигулка. Ценителите отново ще чуят музикално произведение, което се изпълнява за първи път в България – това е Шестгласна фуга из ”Музикално жертвоприношение”.

На 21 декември БКО ще предложи предколедния концерт „Танго, танго, танго“, със солисти Стоян Караиванов – бандонеон, и Теодора Занева – пиано. В програмата са включени танга от Ценко Минкин, Карлос Гардел и Астор Пиацола.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.