Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Д-р Искрен Димитров от Добрич е “Лекар на годината”, награди за още четирима медици

На церемония в София днес ще бъдат връчени отличията „Лекар на годината” на национално ниво, присъдени от Българския лекарски съюз. Със званието ще бъде отличен д-р Искрен Димитров – специалист УНГ, управител на Медицински център „Вива феникс“.

Отличието се присъжда по повод Деня на българския лекар, който се отбелязва днес.

На тържество в петък ще бъдат връчени отличията, присъдени от Регионалната колегия на БЛС, съобщи за Про Нюз Добрич председателят й д-р Валери Веселинов.

За дългогодишна дейност в областта на медицината и развитие на специалността посмъртно  ще бъде отличена д-р Невяна Мустакова, невролог, която почина преди дни.    

В категорията за прилагане на иновации в медицината ще бъде награден д-р Калоян Велков, ендокринолог, работи в ДКЦ II и Медицински център „Вива феникс“.

В категорията „Ти си нашето бъдеще“ отличието е за д-р Дани Атанасов, специализант по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич. За приноса му развитие и утвърждване авторитета на съсловната организация отличието е за д-р Николай Гавраилов – ортопед от Каварна, бивш член на УС на РК на БЛС.

 „Да са живи и здрави, и удовлетворени от това, което правят“, пожела д-р Валери Веселинов на колегите си на празника на българския лекар днес.

c