Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Искат до 15 години затвор за наркопласьор с пет присъди, отново задържан с дрога в Добрич

И.Д. - рецидивист от Добрич, предстои да бъде съден за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Към мъжът е повдигнато обвинение за престъпление в условията на опасен рецидив, по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Държавното обвинение.

44-годишният И.Д. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Добрич за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал.2, т.4, във връзка с чл. 354а, ал.1, във връзка с чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

От Прокуратурата подчертават, че обвиняемият е осъждан многократно, като спрямо него има пет влезли в сила присъди за държане и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително.

На 31 януари 2022 година, след получена предварително информация, че И.Д. продължава да се занимава с продажба на наркотици и предстои да реализира няколко сделки от дома си, било извършено претърсване в апартамента му. Мъжът е задържан на място, в момент на употреба на хероин. На адреса били открити и иззети количества хероин и метамфетамин, разпределени в пакетчета. В хода на разследването по случая са установени „клиенти“ на 44-годишния мъж, които потвърдили, че той разпространявал наркотични вещества.

Предстои Добричкият окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

c