Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сополанко и Долара от Добрич влизат в затвора, този път за две години

Росен Асенов Ников – Сополанкото, и синът му  Асен Росенов Асенов – Долара, ще лежат в затвора две години по дело от 2013 година. Апелативният съд във Варна потвърди определенията на Окръжният съд в Шумен, с който са приведени в изпълнение условните присъди на двамата.

Бащата, синът и техен съучастник са осъдени за това, че на 18 април 2013 г. в град Добрич са пребили Д.Н.Д., като са му нанесли средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата ръка. На същата дата са причинили щети на автомобила на мъжа „Мерцедес С 250 TD Classic”. Осъдени са на две години условно с четири години изпитателен срок.

С определение на съда в Шумен условните присъди се привеждат в изпълнение при първоначален строг режим, след като неотдавна Сополанкото и Долара получиха присъди по дело за трафик на синтетична дрога, като престъплението е извършено по време на изпитателния срок.

Сополанкото и Долара от Добрич излязоха от затвора, скоро влизат отново

Осем години след като бяха заловени баща и син влязоха в затвора, но присъдите им бяха такива, че те трябваше да останат зад решетките само броени дни, след като сключиха споразумения и беше приспаднато времето на ареста им – зад решетките и домашен арест. Така Росен е прибран в затвора във Варна на 11 август тази година и е освободен на 2 септември. Само дни остана зад решетките и синът му Асен. Дни преди да излязат от затвора в Окръжен съд Шумен бяха образувани дела за присъединяване на условните присъди по делото от 2013 г., но двамата ги обжалваха пред Апелативния съд във Варна. И докато той се произнесе – за Асен на 4 октомври и за Росен на 12 октомври, двамата излязоха на свобода. Междувременно бащата беше арестуван с кокаин.

Потвърдиха задържането под стража на Сополанкото и сина му от Добрич

Росен има и друго висящо дело за наркотици. През август 2019 година  в района на комплекс “Приказките” по бул. “Русия” Сополанкото и 21-годишният му тогава син Алтън бяха задържани за разпространение на дрога – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. По делото има назначена физико-химическа експертиза и се очаква обвиненията срещу бащата и по-малкия син скоро да влязат в съда, съобщиха от Окръжната прокуратура.

c