Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Посланик Херо Мустафа откри обновен корпус в СУ "П. Р. Славейков" в Добрич

По стара българска традиция, с хляб и сол, в СУ „П. Р. Славейков“ днес бе посрещнат американският посланик у нас Херо Мустафа. Поводът за посещението е мащабен ремонт, на стойност 280 000 лева, осъществен по проект „Училище за устойчивост“ с помощта на посолството. Кметът на Добрич Йордан Йорданов също присъства на събитието.

Основно е реновиран южният корпус на сградата, в който се намират актовата зала и физкултурният салон. Проектът бе осъществен в рамките на месеците юли-септември в резултат на съвместните усилия и партньорство между Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, Отдела за военно сътрудничество към Американското посолство и екипа на Средно училище „Петко Рачов Славейков“. Приоритетно в проекта са включени дейности за подобряване на енергийната ефективност и противопожарна безопасност.

На кратка церемония в обновената актова зала на училището гостите бяха впечатлени от изпълнението на вокалната група с ръководител Светлана Димова. Посланик Мустафа поздрави децата и поднесе подаръци на всеки, съобщават от училището.

По време на кратка работна среща посланикът изрази задоволство от успешно реализирания съвместен проект и приветства усилията на училището, свързани с устойчивото развитие. Директорът на училището Георги Георгиев представи резултатите от изпълнението на дейностите по проекта. Гостите посетиха и учебни часове – във втори и трети клас, по изобразително изкуство и английски език. Посланик Херо Мустафа разгледа рисунките и разговаря с децата, след което благодари на Георгиев за гостоприемството.

c