Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

14 октомври е Световен ден на стандартизацията

Всяка година на 14 октомври стандартизационната общност отбелязва Световния ден на стандартизацията. Тази година мотото е „Споделена визия за един по-добър свят“.

Стандартите ни свързват с надеждни начини за комуникация, кодекси за добри практики и утвърдени рамки за сътрудничество. Като предлагат основата за единно тълкуване по отношение на комуникациите или трансакциите, стандартите са от съществено значение за взаимоизгодните търговски отношения и ефективното използване на ресурсите в международната търговия.

Социалните взаимоотношения се основават на общото спазване на единна съвкупност от правила, идеи или стойности – чрез международните стандарти тези правила се кодифицират, така че да бъдат достъпни за всички.

Съответствието на продукт или услуга с даден международен стандарт е категоричен знак за качество, безопасност или съвместимост. Стандартите успяват да отговорят на изключителното разнообразие в нашия взаимосвързан свят, като предоставят унифицирани интерфейси, така необходими, за да сме сигурни, че говорим на един език.

Целите за устойчиво развитие представляват споделена визия за мир и просперитет за хората и планетата. Всяка такава цел е призив за действие, но можем да постигнем това само ако работим заедно.

Международните стандарти предлагат практически решения, зад които всички можем да застанем. Използвайки международни стандарти, вие ставате част от решението.

c