Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Разследването на случая с отвлеченото 8-годишно момиче от Добрич е на финална фаза

Разследването на отвличането и блудството с 8-годишното момиче от Добрич е във финална фаза, съобщиха за Про Нюз Добрич от Районната прокуратура. По случая бе задържан под стража 40-годишен мъж.

Втори заподозрян за престъплението няма, извършителят е един, заявиха от Прокуратурата. Повечето от назначените експертизи по досъдебното производство са изготвени - съдебно-медицинска експертиза за установяване на увреждания по детето вследствие на блудствените действия, видеотехническа експертиза, психиатрична експертиза на извършителя и на пострадалото дете. Предстои само да бъде направена допълнителна психиатрична експертиза на момичето и когато тя бъде готова ще се повдигне обвинение на извършителя, каза за Про Нюз Добрич говорителят на Районна прокуратура Добрич Даниел Илиев.

Прокуратурата се ангажира със срок до края на октомври разследването да е приключило.

Припомняме, че на 3 август т.г. бе подаден сигнал в Първо районно управление на МВР, че е изчезнала 8-годишната Ева. Детето бе отвлечено от центъра на Добрич от 40-годишен мъж, който го завел в кравефермата, в която работел в село Плачи Дол. Там е извършено блудството.

Ето го мъжът, който отвлече и блудства с 8-годишно дете от Добрич

Майката на отвлечената 8-годишна Ева от Добрич вярва, че децата й са следени

Незабавно са предприети издирвателни мепроприятия по установяване на детето и е образувано досъдебно производство с първоначална квалификация „блудство с малолетно лице“. Обвиняемият е задържан с постоянна мярка под стража.

За блудство с малолетно лице той може да получи от 1 до 6 години затвор и за отвличането може да бъде осъден от 3 до 10 години. Мъжът е родом от село Котленци. Познат е на органите на полицията, защото до момента е осъждан няколко пъти за извършени кражби.

c