Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Ден на отворени врати по въздушна йога за деца в Добрич

На 15.10.2022 (събота) от 10:00 до 14:00 ч. в Арт център „Палитра“ ( ул. „България“ 1, ет. 2) ще се проведе безплатен открит урок по въздушна йога за деца на възраст от 7 до 16 години.

Събитието се организира от сдружение „Клуб естетическа групова гимнастика Виктория“ и е напълно безплатно за участниците. Реализира се по проект „Уверени, смели, силни, здрави и красиви“, финансиран от бюджета на Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност.

Идеята на начинанието е в град Добрич да бъде създадено пространство по въздушна йога, което да е подходящо за всички деца, независимо от тяхното ниво на физически възможности.

СКЕГГ „Виктория“ е спортен клуб, който развива естетическа гимнастика и въздушна акробатика, успешно работи с деца за високи спортни постижения. Целта на проекта е да бъдат обхванати цяла една нова категория от деца - с ниска двигателна активност, които също да бъдат привлечени за активен и здравословен начин на живот.

Идеята е нагледно да се покаже, че йога и въздушна йога са достъпни и подходящи за абсолютно всички деца практики, включително и за тези с ниска двигателна активност, наднормено тегло и гръбначни изкривявания. 

По време на безплатния открит урок ще бъде предоставена възможност на родители, деца и широката общественост да дойдат в залата и лично да се уверят:

Първо, че това е физическа активност, която е достъпна, лесна и изпълнима от всички деца, независимо от техните физическите данни и възможности.

Второ, нагледно да се обяснят и демонстрират както общите, така и специфичните, здравословни ползи от практикуването на въздушна йога.

Събитието ще бъде проведено интерактивно – с демонстрация на различни техники и упражнения от програмата по въздушна йога за деца, след което ще се даде възможност на посетителите лично и на момента да се включат в изпълнение на определени упражнения. Всичко това ще се прави под ръководството на Мариета Канаврова, която е опитен инструктор по йога за деца и въздушна флай йога.

Водещ и лице за контакт – Мариета Канаврова – тел: 0888256202

Фейсбук страница: Клуб Виктория – Естетическа гимнастика и Въздушна акробатика

Фейсбук профил: Marieta Kanavrova

c