Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За трети път ще съдят мъж от Добрич за това, че е карал пиян

40-годишен е привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа от Районна прокуратура в Добрич за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщават от държавното обвинение.

При проверката дрегерът е показал над 1,2 на хиляда. С постановление на наблюдаващия случая прокурор И.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвиняемия да бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан два пъти за същото престъпление през 2017 година и през 2019 година, когато бил осъден ефективно и търпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, ведно с предходното му осъждане.

Обвиняемият бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул около 22:00 часа на 11 октомври 2022 година. Служителите на ОДМВР – Добрич го изпробвали за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,04 на хиляда. И.К. бил задържан и отведен в болнично заведение за вземане на кръвна проба, но той отказал.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.

c