Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

РДСП Добрич: Изтича срокът за заявленията за еднократна помощ за ученици

До 15 октомври се приемат заявленията за настоящата учебна година за семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище, съобщават от Регионалната дирекция "Социално подпомагане“ в Добрич.

Семействата имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2022/2023 година, които се изплащат на два пъти.

Първата сума от 150 лева семействата получават след одобрението на помощта, а останалите - в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Средствата се отпускат, независимо от доходите на семействата, при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки, както и в приемни семейства или при настойник/попечител, който отглежда такова дете.

Седмица преди крайния срок в област Добрич са подадени 882 заявления за еднократна помощ за първолаци (при 1006 за предходната година), а за осмокласниците - 970 (при 1051 за предходната година).

c