Водещи новини - дясно Добрич Култура Общество

Поднесоха цветя на барелефа на първия кмет на Добрич Стефан Баев

Община Добрич традиционно отбеляза Деня на българската община с поднасяне на цветя на барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението на България Стефан Баев. По звуците на духова музика, цветя на паметния знак бяха поднесени от кмета на Добрич Йордан Йорданов и председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков.

Поздрав към Община град Добрич и нейните служители поднесе десетгодишният Георги Неделчев от ОУ „Хан Аспарух“, който облечен в народна носия изпълни стихотворение и песен за Добруджа.   

На 12 октомври почитаме всички радетели за местно самоуправление, които имат принос за развитието на българските общини и всеотдайността им в името на хората е тяхно верую.

Община Добрич честити Деня на българската община и пожелава на всички здраве, удовлетвореност от постигнатите резултати и благоденствие.

Припомняме, че на 18 юни 1998 г. в Благоевград III-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България взема решение 12 октомври да бъде отбелязван като Ден на българската община. На тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван Закон за общините и градското управление. На свое заседание на 6.10.2021 г. Министерският съвет прие Решение, с което обявява 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление. Правителственото решение е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), внесено от министър-председателя.

От 23 до 25 октомври т.г. в курорта „Албена“ ще се проведе традиционната Годишна среща на местните власти. Форумът се организира от НСОРБ, като част от проявите, посветени на Деня на българската община.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.