Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Николай Ангелов посрещна в кабинета си бъдещи кметове на Балчик

Ученици от 11а клас на СУ „Христо Ботев“ посетиха днес Община Балчик по покана на кмета Николай Ангелов, а поводът бе Денят на българската община – 12 октомври.

Младите хора се запознаха с работата на различните отдели в местната администрация, а служителите в тях споделиха за какво отговарят отделните звена в структурата на Общината.

Най-очаквана бе срещата с кмета. На нея всеки от гостите връчи плик с надпис: „Ако бях кмет, щях да…“ Сред многото изброени желания на учениците към кмета личеше активна гражданска позиция и желание градът и общината да се развиват във всички сфери.

Една част от препоръките на младите останаха на кметското бюро, за да влязат в проекта на бюджета за следващата година. Николай Ангелов отговори на всички написани въпроси и каза на учениците, че имат щастието да живеят в един от най-красивите български градове. Той им пожела също да останат да работят за просперитета на града и пожела някои от тях да бъдат следващите кметове на Община Балчик.

"По време на срещата ни обясних, че кметският стол е доста неудобен понякога и е едно много отговорно място за сядане, но, разбира се, дадох възможност на всеки един от моите млади гости да го опита. Пожелавам някои от тях след време да влезе в моя кабинет и като кмет!", сподели Николай Ангелов.

c