Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Младежи от Тервел гостуваха на кмета и председателя на Общинския съвет

Младежи от КАФК „Йовкови наследници“ гостуваха днес, в Деня на българската община, на Мария Гочева – председател на Общинския съвет в Тервел и кмета на Общината инж. Симеон Симеонов.

„Научихме много за дейността на Общинския съвет и общинската управа, за водещите правилници и наредби, ръководещи дейността на общинските съветници; за структурата на ОбС и тежестта на всяко заседание във взимането на важни за гражданите решения; за мястото и ролята на кмета и неговия екип“, споделиха от клуба.

Младите хора се докоснаха до символите на Общината - герб, знаме, химн, ключ и огърлица.  

В навечерието на обявяване на Цветанка Костова за почетен жител на Тервел „Йовкови наследници“ си припомниха имената и заслугите на останалите почетни граждани на Тервел – Калинка Вълчева, Кольо Кавръков, Димо Узунов, Мариян Колев, Ради Радев.

Снимаха се до техните портрети и символите на Общината. Не подминаха ролята на Ключа на града, който дава власт на градоначалника и се предава всеки път, когато тя преминава от ръцете на един кмет на друг. Както и на Огърлицата - сравнително нов символ, състоящ се от 12 елемента и символизира датата 12 октомври 1998 г., когато Националното сдружение на общините взема решение тази дата да се обяви за Ден на българските общини. Огърлицата е знак за тежестта на управлението, за отговорността пред гражданите, които са те облекли с власт.

c