Водещи новини - дясно Здраве Крими Общество

Предстои Прокуратурата да се произнесе за случая в Добрич с бития от пиян клиент таксиметров шофьор

Предстои Прокуратурата да се произнесе по случая в Добрич с пребития от пиян клиент шофьор на такси, за който Про Нюз Добрич съобщи. Случаят е от 7 август, а 74-годишният водач В.С.Б. е пребит в квартал „Рилци“.

В Добрич таксиметров шофьор беше зверски пребит от пиян клиент

По случая е извършена проверка от служители на Първо РПУ, като след приключването й материалите са изпратени в Районната прокуратура в Добрич. Произнасянето с краен прокурорски акт – да се образува или не досъдебно производство, се е забавило поради заболяване на наблюдаващия прокурор. Предстои това да стане в максимално кратък срок, уточниха от Прокуратурата.

Разпитани са пострадалият, извършителят и свидетели на инцидента. Изготвена е медицинска документация, от която става ясно, че травматичното увреждане на пострадалия таксиметров шофьор представлява лека телесна повреда – разстройство на здравето без опасност за живота, посочи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Към момента извършителят не е задържан, защото все още няма прокурорски акт.

Според разказа на дъщерята на 74-годишния таксиметров шофьор, призори на 7 август, на пиаца пред „Хиподрума“ към таксиметровите коли се запътили двама мъже, които водели, подхванали го под мишниците, много пиян млад мъж, който видимо бил на по-малко от 30 години. Буквално хвърлили пияния в таксито на В. само с думите: „Към „Рилци“. Когато стигнали, В. го приканил да слиза и понечил да отвори задната вратата. Тогава разбудилият се пътник, който до тогава спял, му се нахвърлил. Налагал го с юмруци, с ритници по цялото тяло и по главата. Шофьорът бил толкова зле, че не можел да избяга, само успял да отвори вратата и паднал на улицата. Тогава клиентът излязъл и продължил да го рита. Виковете на възрастния мъж разбудили съседите, един му се притекъл на помощ и издърпал пияния.