Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

От бързовар тръгнал пожарът, който по чудо не отне живота на четирима в Добрич

Забравен включен бързовар е най-вероятната причина за пожара в апартамент по ул. „Дунав“ №18 в Добрич, който избухна в неделя вечерта.

Както Про Нюз Добрич още вчера съобщи, огнеборците успяха да спасят двама младежи от горящия апартамент, както и две жени от жилището на горния етаж, който е бил обхванат от дима.

Двамата млади мъже – единият с българско, а другият с гръцко гражданство, се прибрали след пътуване в чужбина. Вероятно са включили бързовара, но заспали.

Пожарникарите пристигнали след подаден сигнал за дима, излизащ от жилището на седмия етаж. Изкачили се с пожарникарската стълба и влезли през отворен прозорец на терасата, тъй като металните врати към апартамента били заключени от вътрешна страна, обясни главен инспектор Тихомир Катранджиев - началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РДПБЗН.

Спасиха двама младежи от горящ апартамент в Добрич

Когато влезли в жилището, събудили младежите и ги извели навън. Както и двете възрастни жени от апартамента на горния етаж.

Четиримата са прегледани от пристигналия екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Общото им състояние било добро и те отказали да бъдат настанени в болницата за наблюдение.

Огнеборци коментираха, че младежите са имали късмет, защото малко забавяне на пожарните екипи или на автомобила със стълбата, е можело да доведе до фатален край.

c