Водещи новини - дясно Култура

Димитрина Германова от Добрич с отличие от фондация „Димитър Бербатов“

Младата добричка поп изпълнителка Димитрина Германова получи награда от конкурса „Успелите деца на България“, организиран от фондация „Димитър Бербатов“.

В събота в София се състоя церемонията по връчване на ХIV-те годишни отличия в областта на изкуството, науката и спорта.

Димитрина Германова е един от тримата финалисти във възрастовата категория 9-12 клас на сфера „Изкуство“. Тя стана подгласничка на носителката на голямата награда Елизабет Захариева от Плевен, която участва тази година в „Гласът на България“.

Димитрина Германова е възпитаничка на вокалните педагози Елена Карабельова и доц. Алис Боварян. Тя е ученичка в дванадесети клас на ЕГ “Гео Милев”.

Петте постижения през 2021 г., за които бе номинирана и наградена, са Гран при от XXX Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“, от ІІІ Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“, Специалната награда на кмета на Община Карлово от VІІ Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“, първо място XX Международен конкурс „Речни ноти“; Първо място от XX Международен европейски поп конкурс “Berliner Perle”.

Димитрина е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. През 2023-та тя ще бъде абитуриентка и ще има право само още веднъж да кандидатства за място в клуба с постиженията си през 2022 година, съобщават от Студио за вокално обучение „Зонели“, част от което е Димитрина сега.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.