Бизнес Водещи новини - дясно

Произведени в област Добрич продукти грабнаха златните медали на Месомания

Раздадоха златните медали на най-голямото специализирано изложение за месо и месни продукти МЕСОМАНИЯ 2022. Девет компании грабнаха отличията „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и добавки.

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД беше отличен за Луканковия си деликатес “Добротица”, Бабек “Добротица” и Луканков салам “Добротица”.

Златни медали за “Недко Недков-Овчарово” от  “Светът на млякото” и „Месомания“

„Орехите старец сурово-сушен“ на „Белла България“ АД и Бабек “Добруджа“ на „Актуал“ ООД също спечелиха призове от престижния конкурс на изложението.

Това са „ЕКО МЕС“ ЕООД за техния Луканков колбас “Родопа Пазарджик”, Телешки суджук и Деликатесен шпек. 

„Пикант Трейд“ ООД си тръгва с шест отличени продукта от серията „Хапка – полуфабрикати“.

С най-много отличия от МЕСОМАНИЯ 2022 е „Бобал Бояджиев ООД. От производителите на зехтин беше отличен „Бутик за зехтин“ ООД за своя Нефилтриран зехтин Evoo Voliotis Family Green 750 ml и био зехтините – Зехтин EVOO Pj Kabos Family Reserve Medium 500 ml и Зехтин  EVOO Pj Kabos Family Reserve Robust 500 ml. Месарница „Абърдийн“ ООД получи златен медал за серията си месни продукти от говеждо месо Блек Ангъс “Ангус“. Замразените пилешки полуфабрикати на Вланел ООД също грабнаха престижните отличия на МЕСОМАНИЯ 2022 със Сусамени бонфиленца, Бонфиленца по южняшки и Бонфиленца в корнфлейкс.

„Щастливи сме да отличим български месопреработвателни компании за последователната им и целенасочена работа за разнообразието от вкусове и високото качество на месните продукти, които стигат до родната трапеза. Наградени са компании, които влагат най-доброто българско месо от селектирани ферми и висококачествени съставки в своите продукти. Рецептите и технологията на производство ги отличават и ги превръщат в любими деликатеси и суровини както за потребителите, така и за професионалистите от хранително-вкусовата индустрия“, каза Атанас Урджанов – председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на МЕСОМАНИЯ 2022. „Като асоциация сме горди да подпомагаме такива производители и да представяме техните продукти на българския и на чуждите пазари. Инициативата ни „Дни на българското месо“, която реализираме вече четвърта година с  подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие“, е насочена точно към това – да показваме хубавите български месни продукти и деликатеси на най-добрите кулинари и пазари навсякъде по света, допълни още г-н Урджанов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.