Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Добрич се включва в Световния ден на ходенето

Спортната проява Световен ден на ходенето 2022 се провежда днес на национално ниво от Българската федерация спорт за всички /БФСВ/, която организира събитието за 30-и път. Проявите се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 година, по "Програма за развитие на спорта за всички" на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР’2021 - 2024".

Световният ден на ходенето ще се проведе в 15 общини в страната, сред които и Добрич. Началото е в 10.00 часа, като на желаещите да се включат в събитието се предлагат маршрути от Младежкия център, през зала „Добротица“ до СК „Простор“ и обратно. Организатори са БФСВ, Община град Добрич, Младежки център и ОП „Спортни имоти“.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания със спорт и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички предава като послание към Общините призив за насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Източник: БТА

c