Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Регатата „Дионисополис“ започна в залива на Балчик

Започна трето издание на регата „Дионисополис“ за детските и олимпийски класове Оптимист, 420, ИЛКА 4 и ИЛКА 6. От днес до неделя гражданите и гостите на град Балчик ще могат да се насладят на залив, пълен с ветрила. Млади ветроходци от Балчик, Варна, София , Бургас, Сарафово, Поморие, Несебър и Украйна ще се борят с вълните и вятъра, за да завоюват призовите места.

Регата е последното събитие от програмата на третото издание на Балчишката Ветроходна Седмица.

Ветроходният празник се провежда подкрепата на кмета на Балчик Николай Ангелов, Министерството на младежта и  спорта, Българската федерация по ветроходство и спонсори, съобщават организаторите от Морски клуб Балчик.

Вчера завършиха безплатните ветроходни курсове, част от ветроходната седмица, в които взеха участие 18 начинаещи ветроходци.

Историята на морското спортно събитие започва преди 45 години. През есента на 1977 година ръководството на Окръжен морски клуб  Балчик взема решение да учреди ветроходна регата на гребно-ветроходни лодки „Ял – 6”  - най-разпространените учебни и спортно-състезателни съдове в морските клубове.

Снимка: Морски клуб Балчик

c