Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

При неработещ паяк, Община Добрич увеличава екипите за поставяне на скоби

Два са вече екипите в Добрич, които поставят скоби на неправилно паркираните автомобили. Предстоя да се увеличат с още един.

Това става ясно от отговора на Общината на запитване на Про Нюз Добрич дали ръководството й има ново виждане относно съдбата на репатратора и тази дейност.

„Община Добрич продължава да изпитва затруднения с намирането на подготвен, компетентен персонал за работа с репатрираща техника. През последните два месеца усилията ни бяха насочени към въвеждането на система за електронно управление на зоните за платено паркиране и подобряване на контрола за спазване на правилата за паркиране в централната градска част“, посочват от администрацията.

Общината разшири своята дейност, свързана с контрол върху неправилното паркиране чрез налагане на принудителна  административна мярка – поставяне на скоба. В момента функционират два „заскобващи“ екипа, като предстои сформирането и на трети, посочват от кметството.

Принудителното отстраняване на неправилно паркирали автомобили, създаващи опасност за движението по пътищата, ще бъде възобновено веднага след назначаването на правоспособно лице, информират още от там.

c