Култура Общество Тервел

Поетесата Цветанка Костова ще получи почетния знак на Тервел

Поетесата Цветанка Костова ще получи почетния знак на град Тервел на церемония, която ще се състои на 12 октомври от 17.30 часа в заседателната зала на Общината, съобщават оттам. Костова е удостоена със званието „Почетен гражданин на Тервел“ за 2022 г. Покана да присъстват на тържеството е отправена до жителите на общината от председателя на Общинския съвет Мария Гочева и кмета на Тервел Симеон Симеонов.

Цветанка Костова е дългогодишен начален учител в  Тервел. За постиженията си в образованието е наградена с орден “Кирил и Методий”. Носител е на много награди от поетични конкурси, сред които и Златен медал от Съюза на независимите български писатели през 2017 г.

Цветанка Костова е автор на книгите „Жарава” (стихове, 2003), „Нестинари” (стихове, 2005), „Не се сърди, човече” (стихове за деца, 2007), „Дъга” (поезия, 2007), ”Зимно лято” (стихове за деца, 2008), „Ехо в тишината” (стихове, 2009), „България една е” (поетична мозайка, 2010), „Сърдечни ритми” (интимна лирика, 2011), “Ах, какво се случи” (автор на текста и илюстратор, 2019 г.) стихосбирката „Равносметка“ и други.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.