Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нови пързалки и люлки са монтирани в детски кътове в три села в община Ген. Тошево

Детски съоръжения за игра са доставени и монтирани в три села в община Генерал Тошево, информират от Общината. Съоръженията са предназначени за деца от 3 до 12 години.

В село Горица бяха поставени една детска люлка тип „Махало“ и една пързалка на новоизградената детска площадка. Преди да бъдат монтирани, на специално обособено място беше изграден бетонов фундамент, обграден с бордюри. След това беше положена ударопоглъщаща настилка с цел предпазване на децата от травми и наранявания. 

В селата Зограф и Малина бяха поставени съответно една детска люлка тип „Махало“ и една пързалка. Тези съоръжения са допълнения към вече съществуващите обособени детски кътове за игра.  

Освен това на една от площадките в централния парк на град Генерал Тошево беше подменено едно от съоръженията. Става въпрос за тунел за провиране за малки деца до 3-годишна възраст.

Средствата за изработка, доставка и монтаж на съоръженията са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево и са в размер на 4 800 лева, като в сумата не влиза фундаментът и настилката в село Горица.

c