Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Председателят на БСП в област Добрич Румен Мунтянов подаде оставка

Румен Мунтянов подаде оставка като председател на областния съвет на БСП. Това е станало снощи по време на заседание на съвета. „Реших, че е логично да поема отговорност, предвид резултатите, постигнати от БСП на изборите за последната година и половина – има драстичен спад в подкрепата за социалистите“, заяви за Про Нюз Добрич Мунтянов. След вота на 2 октомври БСП е първа политическа сила само в една община в област Добрич – Ген. Тошево.

Румен Мунтянов бе избран за областен лидер през месеца март 2021 година.

До избора на нов лидер той ще бъде председател в оставка. „Ще мине един цикъл от събрания и пленуми и в удобно за всички ни време ще свикам областния съвет за избор на нов председател. Не мога да се ангажирам със срокове, тъй като ситуацията в страната е много динамична. Това ще се случи при първия удобен случай. За мен е резонно когато има провал, лоши резултати, един да излезе и да каже - аз поемам отговорност. Това е най-нормалното нещо, изобщо не е осъдимо и укоримо. Става така, че когато има провали, всички се скриват като мишки“, коментира той.

Мунтянов смята, че кабинет ще се сформира и вярва, че разумът ще надделее и партиите ще загърбят ежбите помежду си в името на България. „Това може да звучи клиширано, но ние имаме нужда от правителство“, смята социалистът.

По-рано той написа в партийния профил си във фейсбук, че му е отнет достъп до страницата на Областния съвет. Ето неговият пост:

„От името на Областния съвет на "БСП за България" в Добрич благодаря на всички добруджанци, които подкрепиха листата. Някои от сърце, други от задължение, трети с едно наум, четвърти на инат...и въпреки това не изневериха на Левицата и дадоха своя вот за нея.

Устойчивата тенденция за намаляваща подкрепа за БСП както в национален план, така и в регионален, налага необходимостта от драстични промени - кадрови, организационни, структурни.

Намираме се в ситуация,  която изисква изцяло нов подход във вътрешно-партийния живот, така че да се гарантира първо - оцеляването на партията, а впоследствие и нейното оздравяване. Да, това звучи ексцентрично и чуждо за много хора, но трябва да се случи, ако искаме да има нормална лява партия в страната. Всичко останало е кризисен PR, който не се прави нито от PR-и, нито от политици.

И тъй като обичам искреността, ще допълня - пиша от партийния си профил, защото някой вещ партиец, който разбира от политически маркетинг, PR, кампании и писане на платформи, ми отне достъпа до страницата на Областния съвет.“

c